Стотици чужденци взеха участие в маратона в столицата на Северна

...
Стотици чужденци взеха участие в маратона в столицата на Северна
Коментари Харесай

По-малко чужденци участваха в годишния маратон в Северна Корея

Стотици чужденци взеха присъединяване в маратона в столицата на Северна Корея Пхенян, само че броят им беше два пъти по-малък от миналогодишния, съобщи BBC.

Годишното съревнование в Пхенян е част от честванията във връзка годишнината от рождението през 1912 година на създателя на Северна Корея Ким Ир-сен.

 © Българска телеграфна агенция
Наложената възбрана за пътешестване на американски жители, както и страхове от възможна нуклеарна война понижиха броя на непознатите участници на 429, спрямо 1 000 предходната година. Обикновено маратонът е времето, когато най-вече непознати жители посещават Северна Корея. Рекордът е от 5 000 непознати жители, една пета от които - американци.

Пред организация „ Фрас прес “ британецът Калъм Макколък споделя, че към този момент може да се „ фука “ с визитата си в Северна Корея, макар препоръките на английското държавно управление.
Калъм Макколък, студент: Пхенян е като сет от филм на Уес Андерсън. Ако някой ти каже да не вървиш еди-къде-си, да не правиш еди-какво-си, това го прави много по-привлекателно.
Победителите и при мъжете, и при дамите, бяха севернокорейци.

От 2014 година маратонът е открит и за непознати жители дилетанти, което дава мощен подтик на туризма.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР