Стотици български граждани присъстваха на освещаването на паметника на полковник

...
Стотици български граждани присъстваха на освещаването на паметника на полковник
Коментари Харесай

Стотици се събраха заради полк. Борис Дрангов, "защото е сладко да се мре за България“

Стотици български жители участваха на освещаването на паметника на полковник Борис Дрангов в двора на Военна академия „ Г.С.Раковски “. Събитието събра и държавници, които отдадоха респект пред подвига на великия българин, съобщи кореспондент на novini.bg.

Тържествени слова произнесоха президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила, министърът на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила, Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила, кмет на София и внукът на полк. Дрангов – духовник Дрангов.

Караянчева изясни, че Дрангов ни учи да обичаме България. „ Той ни е нужен, с цел да ни даде национални идеали, поради които си заслужава да живеем и да умрем “, съобщи тя.

Цвета Караянчева сервира гилза с пръст от паметника на полк. Борис Дрангов от село Дрангово, област Кърджали и прикани да бъде донесена пръст от паметниците и в останалите села, кръстени на полковника.



Снимка: Novini.bg

Президентът Румен Радев акцентира, че полк. Дрангов е ослепителен пълководец и военачалник. „ Неговото дело се трансформира в пример за родолюбие, смелост и неустрашимост. Той е въплъщение на мощния и неотстъпчив дух на българите “, съобщи президентът.
Радев акцентира, че той е вдъхновявал своите бойци с думите: „ В гибелта няма нищо ужасно, тъй като е сладко да се мре за България “.



Снимка: Novini.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР