Стопкадър You tube, Евроком ТвИзвестен наш професор направи прелюбопитен анализ

...
Стопкадър You tube, Евроком ТвИзвестен наш професор направи прелюбопитен анализ
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Големият печеливш на тези избори е президентът Румен Радев

Стопкадър You tube, Евроком Тв

Известен наш професор направи прелюбопитен разбор на резултатите от изборите.

" Има един огромен печеливш на тези избори, той е най-невидимият. Това е президентът Румен Радев. Неговото присъединяване беше по всички вероятни линии - измежду тях е присъединяване му в структурирането на политическата сцена - влиза с нов партиен план на някогашния му министър председател. Като умел политик не залагаше на една партия ".

Това сподели пред БНР политологът проф. Анна Кръстева, учител в Нов български университет. И добави, че отговорността за комплицираната обстановка през днешния ден би трябвало да бъде поета от тези, които са свалили предходното държавно управление, написа dunavmost.com.

" Големият абсурд на ГЕРБ е неналичието на съдружен капацитет... Няма лесна рецепта за излизане от задънената улица как ГЕРБ да преодолее изолацията, в която самичък се е сложил ".

Политологът добави, че  " да бъдеш съпротива в спешно време е забележителна обстановка, защото всяка рецесия работи против ръководещите, които и да са те ".

" Затова ПП очевидно тласкат някогашните си съдружни сътрудници към същата политика, с цел да отвръщат офертите на ГЕРБ за коалиция ".

Проф. Кръстева прогнозира възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС, " Български напредък ".

" Политическата сцена е цялостен парадокс. Лявото се изпразни с помощта на Радев и Корнелия Нинова. Няма неприятно в това да се появи нов партиен индивид, само че в случай че още веднъж той е напълно инженерен план на президента, ние ще се озовем в президентска република без никаква политическа логичност. Ще бъде заровен политическият плурализъм ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР