Стопкадър БНТТози парламент току-що отиде в историята.С реч от трибуната

...
Стопкадър БНТТози парламент току-що отиде в историята.С реч от трибуната
Коментари Харесай

Вежди закри 48-ото Народно събрание и попита: Така докога?

Стопкадър Българска национална телевизия

Този парламент преди малко отиде в историята.

С тирада от трибуната ръководителят на 48-то Народно събрание Вежди Рашидов обобщи миналите месеци и се обърна към депутатите в залата.

„ Прекрачих прага на този парламент като най-възрастният депутат с вяра, след серия от викове, обиди, прротивопоставяне, да опитаме да намерим съгласие. Като че ли в първите мигове стана магията, само че уви – магията беше къса. Потопихме се в антиутопия – процедури, речи, гласувания, прегласувания. Питах се – по този начин докога? “, каза той.

„ Приех отговорността да бъде ръководител на този парламент, да изведем обществото от тази серпантина. Изправени сме пред следващ избор. Така докога? Трябва по-често да се замисляме какво вършим тук и какво оставяме, както и да съхраним каквото поправяме, в последна сметка дали разрушавам или сътворяваме “, съобщи Рашидов.

„ Някога и аз се втурнах в това занятие като Вас, сътрудници, с вяра надали не да обърна света. Започнах промени, откривах музеи, връщах антики, прекарах дни и нощи в договаряния да запазим спокойствието и границата си. Дали съумях? Не напълно, просто всеки ден слушам тътена на въпроса „ и какво от това? “, сподели още той.

„ В политиката посрещат с цветя, а изпращат с камъни, знам. Длъжни сме да потиснем пристрастеностите си и да забравим за сметките, рейтингите, да помислим какво остава след нас на тази земя “, напомни той, написа novini.bg.

Той моли: „ Вижте хората, които ни издигнаха, вложете разсъдък в бъдещето. Народът чака резултати от нас. Моля се идващите избори да донесат повече сигурност, вяра и единство. Дано утрото е по-мъдро от вечерта. Народът ни заслужава това. “

„ На добър час, закривам 48-ото Народно заседание “, приключи Рашидов, а депутатите станаха на крайници и ръкопляскаха в края на речта му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР