Стопанският факултет към Софийския университет Св. Климент Oхридски и Българската

...
Стопанският факултет към Софийския университет Св. Климент Oхридски и Българската
Коментари Харесай

Софийският университет и фондовата борса ще си сътрудничат в областта на устойчивите финанси |

Стопанският факултет към Софийския университет " Св. Климент Oхридски " и Българската фондова борса подписаха съглашение за съдействие в образованието на висококвалифицирани експерти в региона на устойчивите финанси. Съвместните начинания ще стартират с началото на новата образователна година през есента.

Ректорът на най-старото образователно заведение у нас проф. Атанас Герджиков изясни, че Стопанският факултет на СУ е водач в професионално направление „ Икономика “ и част от този триумф е обвързван с новаторските взаимни начинания с български и интернационалните компании и институции. Партньорството с Българската фондова борса започва в границите на новата магистърска стратегия " Отговорно и стабилно ръководство ".

" Зеленият преход е най-голямото предизвикателство пред актуалната финансова промишленост. Целта на обединените ни със Софийския университет старания е да интегрираме положителните практики и регулации на устойчивите финанси в образованието на студентите, които са бъдещите водачи на трансформацията ", сподели изпълнителният шеф на фондовата борса доцент Маню Моравенов.

Стопанският факултет и борсата ще разискват промени в дисциплините, преподавани в бакалавърските и магистърските стратегии съгласно потребностите на бизнеса, в това число въвеждане на нови курсове и специалности.

Експерти от борсата ще показват действителни проблеми от практиката и ще дискутират включването им в образователния развой, както и ще вършат на практика насочени презентации в региона на устойчивите финанси и вложения. Българската фондова борса се ангажира също да обезпечава студентски стажове и визити, да подкрепя кариерното насочване и обосноваване на студентите от факултетета. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР