Стопанската академия Димитър Ценов“ в Свищов започна 85-ата си академична

...
Стопанската академия Димитър Ценов“ в Свищов започна 85-ата си академична
Коментари Харесай

Стопанската академия в Свищов започна 85-ата си академична година

Стопанската академия „ Димитър Ценов “ в Свищов стартира 85-ата си академична година. Тя беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова. Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова получи специфична премия от висшето учебно заведение, чиято студентка е.

Академичната образователна година в Стопанската академия в Свищов стартира присъствено за нейните пет хиляди студенти. В приветствието си към студентите и преподавателите вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че 1400 евро е разходът на междинния европеец за обучение, до момента в който у нас тази сума е 250 евро:

„ Това не е добре. Това е преценка и диагноза за нас като общество. Добре е да си приказваме за култура, само че още по-добре е да мислим и да действаме, тъй че тя да бъде в действителност почтена за страна член на Европейския съюз “.

Йотова прикани институциите и обществото за повече отговорност към образованието.

Олимпийската шампионка само че карате Ивет Горанов, която е студентка втори курс в Стопанската академия, получи от ректора проф. Мариана Божинова стипендия на името на Димитър Ценов от 2000 лв. и ваучер, с който се покриват таксите ѝ до края на образованието.

„ Аз съм състезател и обичам да се състезавам. Затова поисквам на управлението здраве, да се състезават мощно, решително и със самочувствие, тъй като нашата Академия е емблема за цялата страна “, съобщи Ивет Горанова.

 Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова получи специфична премия от висшето учебно заведение. Снимка: Здравка Маслянкова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР