Стопани изхвърлиха красивата си домашна котка от порода британка на

...
Стопани изхвърлиха красивата си домашна котка от порода британка на
Коментари Харесай

На кой му даде сърце да изхвърли британката си?

Стопани изхвърлиха красивата си домашна котка от порода британка на улицата дружно с клетката. За благополучие историята има благополучен край - писаната е избавена. Историята се развива в  столичния квартал Зона Б-5, съобщи БНТ.

От телефонно позвъняване Силвия Стойчева - притежател на подслон и хотел за котки, схваща, че сред блоковете е открито изоставено животинче. Веднага потегля и след половин час женското английско коте е към този момент е на топло.

" Оказаха се прелестни момчета от СОТ, които са видели котето. Клетката е била отворена и са видели котето свряно в ъгъла на блока до едни страшни отпадъци. Прибрали са го и ние отидохме да го вземем, тъй като е очевидно домашно животно, което няма да оцелее и една минута на открито ", описа Стойчева.

Първоначално тя позволява, че животното или е болно и са били нужни огромни средства за лекуване, или че е показало някаква експанзия.

На другия ден го води във ветеринарна клиника.

" Слава Богу, котето е безусловно крепко, успяхме да пуснем цялостна кръвна картина и биохимия, даже ехограф на бъбреците и кардиография, също така ще я кастрираме ", добави Стойчева, която посочи, че то ще остане там няколко дни.

Тя обаче посочи, че незабавно са се появили доста кандидат-осиновители и към този момент са определени едни от тях.

Според ветеринарите котето, което е кръстено Габи, само че я назовават още и Козета - като героинята от " Клетниците ", е на към годинка.

Според Стойчева сходни случаи на изоставени животни са постоянно срещани в нейната процедура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР