> Столицата БишкекМинистърът на здравеопазването Алимкадир Бейшеналиев представи отварата на

...
> Столицата БишкекМинистърът на здравеопазването Алимкадир Бейшеналиев представи отварата на
Коментари Харесай

От бивша съветска република твърдят, че са открили лек срещу COVID-19

 > Столицата Бишкек
Министърът на опазването на здравето Алимкадир Бейшеналиев показа отварата на конференция, като увери, че президентът Садир Жапаров към този момент я е употребявал за лекуване на хиляди заболели арестувани, до момента в който е бил в пандиза за взимане на заложници предходната година.

Алимкадир Бейшеналиев изпи пред публицисти няколко глътки от лекарството, което съдържа дестилат от корен на аконит (вълче биле). Това планинско растение е мощно токсично за индивида, само че се употребява в обичайна медицина.

" Няма никаква заплаха за здравето - увери министърът. " Трябва да се пие топло и до два-три дни PCR пробата няма да е позитивен и индивидът незабавно ще се почувства по-добре. "

Преди конференцията президентът Жапаров популяризира във Facebook видео по какъв начин течността се налива в шишета от хора без защитни средства. На етикета на бутилките написа, че лекарството е ефикасно " против ковид и рак на стомаха " и предизвестието, че в случай че разтворът не бъде загрят преди пиянство, може да провокира гибел.

Вчера Световната здравна организация (СЗО) разкритикува рекламирането на този корен от политици.

" Медикамент, който не е минал през клинични тествания, не може да бъде приет публично и предложен за обща приложимост " - обявиха от СЗО.

Киргизстан в този момент се бори с трета вълна на COVID-19 и лечебните заведения са претъпкани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР