Столичният общински съветник Тома Белев, публикува в личния си профил

...
Столичният общински съветник Тома Белев, публикува в личния си профил
Коментари Харесай

Тома Белев: Късно се загрижихте за Буджака

Столичният общински консултант Тома Белев, разгласява в персоналния си профил във Фейсбук през днешния ден:
" Гледам всякакви " медии " и някогашни политици доста са се загрижили за Буджака. Госпожи и Господа, няма смисъл да показвате грижа през днешния ден - късно е. Буджака е най-новия град на Созопол. Имаше време да го извършите - цели 20 години имахте. Сега в предпазената околност Колокита има 307 хотели и вили. Можехте да го извършите 2001 година, когато Евдокия Манева утвърди проект за ръководство на предпазената околност, който позволи да се застроят до 80 % от нея. Можехте да го извършите 2006г, когато Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи промени проекта. Можехте да го извършите 2013г,, когато Искра Михайлов утвърди нов проект продължаващ да позволява застрояването на местността. Можехте да го извършите когато през 2016г. утвърдиха новия Общ устройствен план на Созопол, който удостовери застрояването. И най-после можехте да го извършите и през 2018г., когато Нено Димов промени проекта за ръководство с цел да допусне застрояване над Райския залив. Днес, 20 години по-късно към този момент няма потребност да компенсирате мълчанието си - предпазена околност Колкита към този момент я няма, тъй като е застроена напълно.
Няма да Ви запитвам какво правихте през тези години, тъй като знам - правихте кинти, обслужвахте партиите на власт, обслужвахте първо Николов и след това Рейзи и плюехте и клеветихте всеки цивилен глас, който се пробва да спре строителната вакханалия по морето. И в този момент го вършиме. Колокита няма потребност от Вашите крокодилски сълзи, тъй като я няма ".
Припомняме, че преди към две седмици избухна скандал с достъпа до морската линия през Буджака е заграден с ограда, а казусът се точи от години.  Пред bTV възмутени хора връчиха на кмета на Созопол Тихомир Янакиев няколко сигнала – още от 2007 година, съгласно тях, няма достъп до така наречен фиорди и има случай с бетониране на пещера, отново отпреди години. За това беше показано удостоверение от спелеолози, пристигнали да проучат пещерата.
Нос Колокита и Райският залив си остават недостъпна територия за елементарни хора, оплакаха се събралите се хора. „ На мен ми е извънредно необичайно, че това се е случило по този начин – Колокита е предпазена зона. Извършени са неща, които не кореспондират със предпазена зона ”, възмути се тогава кметът. Той даде обещание да бъдат направени обследвания на всички достъпи до морето и където става въпрос за противозаконни леки уреди, незабавно ще бъдат отстранени – другояче след 30 септември, поради възбраната за строителство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР