Столичният общински съвет заседава онлайн от пролетта на 2020 и

...
Столичният общински съвет заседава онлайн от пролетта на 2020 и
Коментари Харесай

Столичният парламент е рекордьор по `карантина` |

Столичният общински съвет заседава онлайн от пролетта на 2020 и наподобява няма желание да се върне присъствено на работа.

Общинарите взеха решение да заседават отдалечено при започване на изключителното състояние предходната пролет (16 април), само че по този начин и не превключиха на присъствено даже в летните месеци на 2020 и 2021, когато броят на новите случаи бе едвам няколко десетки на ден.

Дългата над година „ карантина “ на общинарите несъмнено буди въпроси. Макар съвещанията на общинския съвет и на комисиите да се излъчват обществено онлайн, няма по какъв начин толкоз дълга отдалечена работа да не наруши качеството на вземането на решения и прозрачността.

Дистанционните съвещания се организират на фона на присъствените на последните два Народното събрание, както и на тези на Министерския съвет.

Ситуацията припомня на последните месеци от ръководството на Бойко Борисов, който спря да събира присъствено министрите си около летните митинги от 2020 и избягваше да се появява обществено, изключително в София. В постройката на Министерски съвет кабинетът стартира да се събира едвам в последните дни на Борисовия мандат.

За разлика от него обаче, кметът Йорданка Фандъкова върви присъствено на работа. В общината е и администрацията, зам.-кметовете, а и постоянно не дребна част от съветниците. Затова неприсъствените съвещания будят още по-голямо неразбиране, изключително на фона на необятно наличните ваксини против Коронавирус.

Краткият отговор е, тъй като има изключителна конюнктура и тъй като СОС е приел решение да работи онлайн, до момента в който тя важи, разясниха от СОС пред OFFNews.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР