Столичният общински съвет (СОС) на заседание днес одобри доклад за

...
Столичният общински съвет (СОС) на заседание днес одобри доклад за
Коментари Харесай

Наградиха с апартаменти грациите от ансамбъла

Столичният общински съвет (СОС) на съвещание през днешния ден утвърди отчет за даряването на жилища на златните медалисти по художествена гимнастички от Летните олимпийски игри, извършени в Токио през 2021 година - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и техният треньор Весела Димитрова.

Жилища получиха и златният медалист по бокс от игрите в Токио Стойка Кръстева и нейният персонален треньор Борислав Георгиев, осведоми Българска телеграфна агенция.

Предложението ни е подбудено от историческия триумф на спортистите, реализиран на олимпиадата в Токио и се показва в даряването на осем жилищни парцела, които се намират в блок в ж.к. " Св. Троица ", показват вносителите на отчета Иван Божилов, Димитър Димов, Татяна Георгиева, Иван Таков, Владимир Митов.

Те напомнят, че СОС показва уважението си към олимпийските златни медалисти като утвърди предлагането на кмета на София Йорданка Фандъкова да бъдат удостоени със званието " Почетен жител на София ".

Вносителите напомнят още, че сходно подаяние не е казус. През 2008 година СОС даде жилище в " Красно село " на олимпийския ни златен медалист по гребане Румяна Нейкова и нейния брачен партньор и треньор Свилен Нейков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР