Столичният общински съвет (СОС) днес одобри ръководствата и състава на

...
Столичният общински съвет (СОС) днес одобри ръководствата и състава на
Коментари Харесай

Столичният общински съвет гласува нови ръководства на постоянните комисии

Столичният общински съвет (СОС) през днешния ден утвърди управленията и състава на непрекъснатите комисии, които ще работят до приемането на новия устав за активността на съвета. Срокът за правенето му от работна група е 31 декември. След приемането му ще се образуват нови комисии с тематична устременост, съгласно структурните промени в Столичната община, които съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Групата на " Демократична България " реши нейни членове да не заемат постове в управленията на непрекъснатите комисии към СОС, само че да вземат участие в състава им, изясни за " Дневник " арх.Борислав Игнатов.

Комисията за устройство на територията, архитектура, налична среда и жилищна политика е с ръководител Силвия Христова ГЕРБ. Зам.-председатели са Ивайло Петков ГЕРБ и Борислав Иванов от " Патриоти за София ".

Комисията по финанси и бюджет е с ръководител Георги Георгиев-ГЕРБ, зам.-председатели Стефан Марков-ГЕРБ и Иван Таков-БСП.

Комисията по опазване на здравето и обществена политика е с ръководител Антон Койчев-ГЕРБ, заместници – Асен Николов-ГЕРБ и Милка Христова-БСП.

Комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори се управлява от Лорита Радева-ГЕРБ и заместници – Анна Стойкова-ГЕРБ и Альоша Даков-БСП.

Комисията по локално самоуправление и нормативна уредба е с ръководител Ботьо Ботев-ГЕРБ и заместници – Георги Георгиев-ГЕРБ и Васко Тодоров-БСП.

Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие е с ръководител Малина Едрева, зам.-председатели – Борислав Бориславов-ГЕРБ и Димитър Антов- " Патриоти за София ".

Комисията по стопанска система и благосъстоятелност е с ръководител Николай Стойнев-ГЕРБ и заместници – Ботьо Ботев-ГЕРБ и Диана Тонова-БСП.

Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне се оглавява от Прошко Прошков-ГЕРБ, заместници – Ваня Тагарева-ГЕРБ и Николай Велчев-БСП.

Комисията по публичен ред и сигурност е с ръководител Борислав Иванов- " Патриоти за София " и заместници – Веселин Милев-ГЕРБ и Карлос Контрера- " Патриоти за София ".

Комисията по превоз и туризъм е с ръководител Карлос Контрера и заместници Зафир Зарков-ГЕРБ и Калоян Паргов-БСП.

Комисията за децата, младежта и спорта е с ръководител Татяна Георгиева-ГЕРБ, заместници – Симеон Колев-ГЕРБ и Иван Пешев-БСП.

Комисията за връзки с гражданското общество се оглавява от Веселин Милев-ГЕРБ, а заместниците му са Радослав Абрашев-ГЕРБ и Владимир Данев-БСП.

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество е с ръководител Ботьо Ботев-ГЕРБ и със заместници – Силвия Христова-ГЕРБ и Милка Христова-БСП.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР