Столичният общински съвет си избра още един заместник-председател. Това е

...
Столичният общински съвет си избра още един заместник-председател. Това е
Коментари Харесай

Столичният общински съвет си избра четвърти заместник-председател

Столичният общински съвет си избра още един заместник-председател. Това е Борислав Иванов от " Атака ". Той е представител на групата " Патриоти за София ", която включва съветниците от Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ". Заедно с него заместници на ръководителя Елен Герджиков стават четирима. Това са проф. Иво Петров от ГЕРБ-СДС, Милка Христова от Българска социалистическа партия и арх. Борислав Игнатов от " Демократична България ".

До избора на Борислав Иванов се стигна, откакто той образува с четиримата общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация новата политическа група " Патриоти за София ". Изискването на правилника за активността на СОС е всяка група в съвета да е най-малко от пет души. Тя има право на собствен зам.председател на СОС.

На последните избори Вътрешна македонска революционна организация завоюва четири настойнически мандата, а " Атака " има двама съветници. Лидерът на " Атака " Волен Сидеров, който се отхвърли от депутатското си място в Народното събрание и избра да стане общински консултант, отхвърли да се причисли към " Патриоти за София ", а ще остане като самостоятелен общински консултант, с цел да има независимост при предложенията си. Заедно с Борис Бонев от Спаси София двамата остават самостоятелни.

На днешното съвещание беше избрана и работната група, която би трябвало да създаде устав за организацията и активността на СОС. В нея влизат 9 общински съветници, а отпред застава Силвия Христова. Те би трябвало да бъдат подготвени до 31 декември.

" Малкият парламент " избра и ръководители на непрекъснатите комисии на съвета, както и общинските съветници, които влизат в тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР