Столичният общински съвет ще разгледа днес доклад от кмета Йорданка

...
Столичният общински съвет ще разгледа днес доклад от кмета Йорданка
Коментари Харесай

Строят спортен комплекс в Люлин, 16 часа седмично ще е безплатен -

Столичният общински съвет ще прегледа през днешния ден отчет от кмета Йорданка Фандъкова за одобрение на претендент, който да построи на територията на Столична община състезателен комплекс. 

Това е първото предложение, което е направено съгласно промените в Наредбата за ръководство и предписание с общински спортни обекти от юли предходната година, с които се разшириха опциите за публично-частно партньорство при създаване на спортни обекти и уреди на територията на столицата. 



На процедура се даде опция да се учредява право на прилагане и право на градеж безплатно за период до 30 години само в интерес на състезателен клуб, спортна федерация и единен състезателен клуб.

Инициатор на измененията бе ръководителят на СОС Георги Георгиев, като по този метод терени, които са занемарени и неизползваеми ще се трансфорат в облагородени и притегателни за софиянци и гостите на града места и ще дадат опция за развиването на спорта в столицата. В момента текат процедури за още 4 спортни обекта на територията на София. 



Предложението на Сдружение „ Спортен клуб Витоша спорт 2015 “ е да построи състезателен комплекс в регион „ Люлин “, като поеме разноските за употреба и поддръжка на обекта за интервал от 25 години, а след приключването на този период да бъде дарен на Столичната община. Спортните уреди ще могат да се употребяват гратис от жителите в избрани часове в границите на 16 часа седмично, според условията на състезанието. 

Проектът бе утвърден от конкурсната комисия, в която вземат участие общински съветници от разнообразни групи в СОС.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР