Столичният общински съвет ще даде разрешение общинското дружество „Софийски имоти“

...
Столичният общински съвет ще даде разрешение общинското дружество „Софийски имоти“
Коментари Харесай

Паркинг с 310 места ще бъде изграден в район Надежда“

Столичният общински съвет ще даде позволение общинското сдружение „ Софийски парцели “ ЕАД да построи Многоетажен паркинг в регион „ Надежда “. Това е част от програмата на Столична община за създаване на паркинги в кварталите. Застрояването ще е четириетажно, без партер. Автомобилното паркиране се планува да е напълно надземно.

Подробности за работния план – достъпът до многоетажния паркинг се реализира от ул. “Анастас Лозанчев “. Непосредствено до входната зона са създадени 48 броя външни открити паркоместа. Автомобилните вход/изходи на постройката са от североизток, водещи към двулентови пътища с нужната широчина. Планът обезпечава оптимални комуникационно-транспортни условия, в това число сред обособените етажни равнища. С оразмеряването и дефинирането на другите пространства е реализиран оптимален потенциал на паркинга при съблюдаване на нормативните условия. Осигурена е и добра връзка за пешеходен достъп.

Всички фасади са отворени в сходство с условията за отворен паркинг – изключение прави западната фасада за ограничение на шума и изпълняването на санитарно хигиеничните правила. Избраните фасадни детайли са съобразени с подтекста на средата, в която е ситуиран обекта за реализиране на добър обемно-пространствен резултат и първокласен архитектурно-художествен облик. Покривната структура на постройката е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване.



С препоръчаното планово решение са обезпечени 310 броя автомобилни паркоместа, в това число 14 броя налични места за хора в неравностойно състояние и 32 броя паркоместа с опция за зареждане на електрически транспортни средства на застроена повърхност от близо 2000 кв.м. Предвидено е и озеленяване на над 2300 кв. м.

Идеята за създаване на паркинги в кварталите е на ръководителя на градския парламент Георги Георгиев – още през 2020 дружно с сътрудници общински съветници създадоха и предложиха стратегия за строителство, която планува и публично-частно партньорство. Амбицията на Георгиев е до края на мандата да има издигнати най-малко три комфортни и модерни уреди, които да решат проблемите на жителите и да облагородят средата на живот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР