Столичният общински съвет прие бизнес плана на Топлофикация-София за 2021

...
Столичният общински съвет прие бизнес плана на Топлофикация-София за 2021
Коментари Харесай

Топлофикация-София се цели в 60% по-добър финансов резултат за 2021-ва

Столичният общински съвет одобри бизнес проекта на " Топлофикация-София " за 2021 година, в който се планува сдружението да успее да реализира с 60% по-добър финансов резултат по отношение на 2020 година Заложено е продължение на стратегическите цели за изцяло стабилизиране и излекуване на компанията. Фокусът е подложен както върху огромните капиталови планове, по този начин и върху подобряването на бизнес процесите и потребителско обслужване. За трета поредна година сдружението ще понижи загубите.

„ Топлофикация-София “ планува да предоговори дълготрайните отговорности и по този начин да обезпечи опция за вложения в рационализация на производството, което е ключът към дълготрайното стабилизиране на сдружението. 

През 2021 година ще започват и плановете за софтуерната рационализация и увеличение на електропроизводството. Дружеството възнамерява растеж на приходите надлежно с 18% на електрическата сила и с 9% на топлинната сила главно вследствие на увеличено произвеждане. „ Топлофикация-София “ планува да продължи наклонността да продава 100% от създадената електрическа енергия през БНЕБ, като по този метод обезпечава предвидимост на бъдещите вземания от търговията с електрическа енергия. 

В бизнес проекта са посочени и главните планове за интервала 2020 - 2024 година Те включват построяването на инсталацията за оползотворяване на RDF, както и на когенерационни модули. Модулите ще обезпечат производството на електрическа и топлинна сила и ще подобрят техническото и икономическото положение на сдружението. Ефектът от замяната на нискоефективни мощности със модерни ко-генерации ще разреши производство на съвсем три пъти поголеми количества електрическа енергия за интервал от 4 години и повишение на приходите от продажбата ѝ с до 2 пъти и половина. 

Ще продължи и диверсификацията на доставките на природен газ, като приблизително 40% от количествата ще се закупуват от газовата борса по свободно контрактувани цени, приблизително с 5% по-ниски от тази на публичния снабдител и при по-изгодни условия с отсрочено заплащане. 

Програмата за рехабилитация на топлопреносната мрежа за тази година планува нови 25 км., което е с 3 км. повече от 2020 година, привършване на модернизацията на ТГ 3 в Топлоелектрическа централа „ София Изток ” и преобразуването ѝ от кондензационна в противоналегателна турбина. 

Сред главните цели е и надграждането на Мониторинг система за локализиране на пробиви по топлопреносната мрежа, което ще понижи загубите по мрежата и ще усъвършенства качеството на услугата.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР