Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че в ж.к. "Овча купел"

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че в ж.к. "Овча купел"
Коментари Харесай

В Овча купел са най-големите инвестиции на Столична община

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгласи, че в ж.к. "Овча купел " са най-големите вложения, които Столична община прави през последните години. Тя инспектира през днешния ден ремонта на сектора от бул. "Президент Линкълн ", който се построява при метростанцията в "Овча купел ".

"Участъкът от метрото, който се строи, 4 км с 4 метростанции, е на стойност 100 млн.евро. Работата се прави в период и ще завърши в средата на идната година. Когато нямаше обезпечено финансиране за този сектор, поех риска и уговорката Столичната община да финансира сектора на 100 %. Впоследствие успяхме да защитим спомагателни средства по Оперативна програма "Транспорт ". Вече малко под 40 млн.лв. е съфинансирането на общината ", сподели Фандъкова.

В региона дружно с тези 4 км метро се построяват и обновяват три огромни улици и булеварди. Малко под 1 км е дължината на сектора от бул. "Президент Линкълн ", който сега се обновява напълно и до 15 септември би трябвало да е изцяло подготвен. Заедно с него се построява и напълно новата улица "Централна ". Това е нов пробив, чието строителство стартира преди близо месец и ще бъде приключен при започване на идната година. Също по този начин се построяват три буферни паркинга, всеки за към 200-240 автомобила. Те са на три от метростанциите, единият от тях - на Околовръстния път при последната метростанция номер 18, при връзката с Горна баня и ж.п. линията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР