Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала да бъде монтиран специален

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала да бъде монтиран специален
Коментари Харесай

Фандъкова: Ако има проблем с водата в София, ще спрем крана към Перник

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала да бъде инсталиран специфичен кран в с. Мало Бучино, който да разрешава прекъсването на водата от бент. " Белмекен " към Перник, в случай че има проблем с водния баланс в София. Това написа тя във фейсбук. Фандъкова добави, че концепцията на държавното управление може да стане факт, единствено в случай че получи утвърждението на Столичния общински съвет. Държавата ще заплати на София право на прекосяване през столичните тръби, с цел да се откара водата до Перник. В понеделник се чака кметовете на двата града и министри да показват концепцията си пред отрасловата комисия от общинари в София.

" Поискала съм в предлагането на страната, което публично ще бъде изпратено до мен и до общинския съвет, да бъдат включени гаранции за възмездно обезпечаване на спомагателните количества от водосбора на бент. „ Белмекен “ и монтиране на спирателен механизъм преди изхода на контейнер " Мало Бучино – нов ", тъй че и при минимален дисбаланс във водоснабдяването на София подаването към Перник ще бъде спряно. Финансирането на всички спомагателни действия може да бъде само от държавния бюджет”, написа Фандъкова.

Тя е безапелационна, че без тези осъществяването на тези условия няма да поддържа желанията на кабинета.

Правителството предлага да се отклонят количества от водосборната зона на бент. " Белмекен " към бент. " Бели Искър " и по-късно до с. Мало Бучино, откъдето да влязат във водопреносната мрежа на Перник. Решението е краткотрайно и се чака да подсигурява задоволително вода, с цел да бъде непокътнат сегашният седемчасов режим. През това време ще се чака бент. " Студена " да се изпълни. В момента водоемът е на санитарния най-малко и има вода за към два месеца.

Столичният кмет твърди, че сега София има вода за години напред. Столицата харчи към 12 млн. кубични метра месечно. В бент. " Искър ", който обезпечава 75% от водата на София, има 465 млн. кубични метра. В бент. " Бели Искър ", откъдето идва останалото количество, има 9 млн. кубични метра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР