Столичният кмет Йорданка Фандъкова днес инспектира третия лъч на метрото

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова днес инспектира третия лъч на метрото
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Фандъкова инспектира 3-ия лъч на метрото и каза важно съобщение

Столичният кмет Йорданка Фандъкова през днешния ден инспектира третия лъч на метрото от "Орлов мост " до спирката на бул. "България " и бул. "Акад. Ив. Гешов “. Това видя кореспондент на БЛИЦ.

Малко по-рано през днешния ден тя написа в профила си във фейсбук, че строителството на метрото би трябвало да продължи и не трябва да стопира.

Ето я и цялата обява на столичния кмет:

"София се трансформира и развива в последните 10 години не с приказки, а с работа. Това е моят претекст да вземам участие в изборите тази есен. И ще го направя с график за работа – с нови планове и хрумвания, нови хора и нова сила.
Днес София е динамичен град, който се трансформира и развива, който дава благоприятни условия. Наложихме скорост на смяна, която наподобява естествена, само че тя не е. Тя е резултат от доста работа.

Предлагам три съществени задача за работа в града:

Първо, дейна и целенасочена работа в кварталите – дребните улици, паркирането и междублоковите пространства;

Второ, развиване на София като зелен и чист град – зеленият кръг, който свързва кварталите и огромните паркове, 8 нови парка, зелените коридори и засаждане на зелен пояс към София.

За повишение на качеството на въздуха - да приключим огромните планове за понижаване на замърсяването от битовото отопление и от превоза.

Трето – цифровизация и интензивно потребление на технологиите в работата на общината - за повече гласност, за повече надзор и за улеснение на бизнеса и жителите.

Разбира се, стратегическият план остава метрото. Строителството на метрото би трябвало да продължи, то не би трябвало да стопира. Заедно със довеждане докрай на вътрешните кръгове и околовръстния път, които ще облекчат трафика.

Преди 10 години започнахме работа от рецесии, които изглеждаха нерешими. Сега никой не ги помни и се веселя, че е по този начин.

Знам, че от през днешния ден до октомври ще се отхвърля всичко, което направихме. Ще се демонстрират единствено пропуски и неточности. Да, бъркала съм в преценката си и за хора, и за обстановки. За 10 години работа се позволяват и неточности, изключително с темпото, с което работим.

Изводите и анализите са спомагателна мотивация да намирам верните решения и да вървим напред. Ценя гражданската интензивност. Показала съм, че слушам другите отзиви и слушам рецензиите. Колкото повече хора са загрижени за развиването на града, толкоз по-сигурно то се случва.
Благодаря за огромното доверие и поддръжката, които към получавала през всички тези години!!!

София е моят град, тук съм израснала от 13 годишна, тук съм учила, тук съм родила детето си и работя за града си.

Вярвам, че на София й би трябвало работа за София! "

Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР