Столичната топлофикация е внесла отново заявление за преразглеждане на цената

...
Столичната топлофикация е внесла отново заявление за преразглеждане на цената
Коментари Харесай

Готвят ново поскъпване на парното в София

Столичната топлофикация е внесла още веднъж заявление за преразглеждане на цената на парното в КЕВР. Преди това сдружението пратило две писма до регулатора, само че нямало отговор. Това е второ искане на топлофикацията за по-високи цени. Първото бе импортирано през август и се искаше повишаване от септември, вестник " 24 часа ".

От КЕВР не разясниха заявката, само че повториха, че съгласно нормативните актове цената на топлинната сила може да се трансформира един път на шест месеца, т.е. от 1 януари. Дори да се стартира смяна на наредбата за ценообразуването на топлинната сила, това ще отнеме месеци.

В отговор на въпрос на " 24 часа " за желаното нарастване на цената на парното от " Топлофикация София " не показаха % и от кой момент. Уточниха, че сдружението не желае да усилва цената за крайните консуматори, само че страната и регулаторните органи трябвало да намерят метод да дофинансират разликата сред прогресивно възходящите цени на газа и въглеродните излъчвания и закрепена от КЕВР цена.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От 1 януари има риск клиентите на топлофикациите в страната...

" Държавата има необятен набор от благоприятни условия да се намеси и да контролира невижданата обстановка в енергийния бранш, както направиха множеството европейски държавни управления. В противоположен случай " Топлофикация София " няма да има опция да продължи да извършва обществените си функционалности, а и резултатът върху енергийната система би бил разрушителен ", показаха от компанията.

Заради рекордно високите цени на природния газ столичното парно не можело да събере пари и да заплати на " Булгаргаз ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР