Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) санкционира ЦСКА-София заради драстичното неспазване

...
Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) санкционира ЦСКА-София заради драстичното неспазване
Коментари Харесай

СРЗИ връчи акт на "ЦСКА-София" за погазване на ковид мерките

Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) глоби " ЦСКА-София " поради фрапантното неспазване на противоепидемичните ограничения по време на футболното дерби с " Левски " (2:1) през вчерашния ден. " Червените " бяха хазаин на мача на националния ст. " Васил Левски " и не съумяха да упражнят никакъв надзор върху почитателите и на двата тима, които жестоко потъпкаха условието за съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко две седалки между тях.

На изп. шеф на " ЦСКА-София " Филип Филипов е връчен акт, който той е приел без възражения, оповестиха от пресцентъра на СРЗИ. Оттам не прецизираха на каква стойност възлиза наложената санкция, само че в новите членове на закона за здравето е записано, че " когато нарушаването по алинея 1 (б. р. - неспазване на въведени изключителни мерки) е осъществено от едноличен търговец или юридическо лице, се постанова имуществена глоба в размер от 500 до 2000 лева, а при наново нарушаване от 2000 до 5000 лева "

Въпреки че това е единствено следващият от десетките образци за демонстративно нарушение на противоепидемичните ограничения по футболните игрища в България, това е измежду дребното известни случаи, в които РЗИ се самосезира и постанова финансови наказания през последната една година. От столичната ревизия оповестиха, че са изпратили " напомнително писмо за съблюдаване на ограниченията " на президентите на " Локомотив 1929 " (София) и " Славия " по отношение на идния мач от Първа лига довечера от 19:45 ч. на стадиона в столичния кв. " Надежда ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР