Столичната организация на БСП призовава кметът Йорданка Фандъкова да излезе

...
Столичната организация на БСП призовава кметът Йорданка Фандъкова да излезе
Коментари Харесай

БСП и Спаси София в един глас: Фандъкова да излезе в отпуск

Столичната организация на Българска социалистическа партия приканва кметът Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск и да спре да прави предизборна акция, скривайки я зад " инспекцията " на разнообразни общински обекти.

В нарочна декларация от Българска социалистическа партия напомнят, че насочат своя апел за повторно, откакто при започване на септември към този момент един път приканиха за това. Тогава отговорът на Фандъкова бил, че тя не прави акция, а работи за софиянци и града.

С позиция от ГЕРБ - София опазиха госпожа Фандъкова, като законно определен и настоящ кмет и обявиха, че излизането й в отпуск ще прекрати работата на Столична община и ще сътвори усложнения за жителите. Само в последните 3 дни, декларират от столичната организация на Българска социалистическа партия, обаче Фандъкова е показала новите си лица в екипа по време на инспекциите си, и се изброява:

На 18-ти септември при инспекция на строителството на детска градина в Курило -кандидат за общински консултант на ГЕРБ - арх. Ивайло Петков.
На 19-ти септември при посещаване в Първа градска болница - проф. Иво Петров като второто ново име от гражданската квота в тима й.
На 20-ти септември при посещаване в Университетската АГ болница " Майчин дом " показа проф. Асен Николов като част от листата й за общински съветници.

" С цялото ни почитание към безспорния престиж на посочените претенденти, желаеме да попитаме кое наложи те да бъдат показани в този момент и по този метод преди законното разкриване на предизборната акция? Да, в действителност, при представянето им, кметът Фандъкова не се вози на " джипка ", а употребява територията на реномирани лечебни заведения. Но това не трансформира безспорния факт, че тя употребява общински запас за персонални цели и партиен пиар ", декларират от БСП-София.

Активистите от " Спаси София " също излязоха с сходна позиция по-рано през днешния ден.

Те питат Йорданка Фандъкова дали и за какво продължава да води политическата си акция с обществения запас на всички софиянци? Градските деятели са възмутени, че в акцията, изключително дейна в последните две седмици, се употребяват общински детски градини, учебни заведения и лечебни заведения. За политическа реклама се употребяват даже малолетни деца и пациенти в общинските лечебни заведения. В цялостно несъгласие с изборното законодателство се употребява и гербът на София. Г-жа Фандъкова продължавала да употребява и водачите и колите на НСО при своите ПР обиколки из града. Всичко това коства доста пари и очевидно се заплаща от данъкоплатците.

От организацията обръщат внимание, че от името на Столичната община се пускат скъпоструващи клипове, които възхваляват активността на кмета - през последните две седмици, бяха пуснати осем професионални клипа от госпожа Фандъкова.

От " Спаси София " считат, че държанието на претендент кмета за аморално и се надяват софиянци да се опълчват на воденето на акция за персонални цели с обществен запас. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР