Столичната община ще трябва да плати рекордните 180 000 лв.

...
Столичната община ще трябва да плати рекордните 180 000 лв.
Коментари Харесай

Столичната община е осъдена да плати 180 000 лв. на паднало в ров момче -

Столичната община ще би трябвало да заплати рекордните 180 000 лева на юноша, който пострада тежко и трайно, откакто преди 7 година падна в триметров трап в региона на НДК. До случая се е стигнало поради бездействието на Следствен отдел към окръжна прокуратура да поддържа площи и да обезпечи безвредно прекосяване и при ремонтни действия.

Делото завърши дефинитивно, откакто Върховният касационен съд не позволи касационно обжалване на решението на апелативните съдии, заяви " ".

Случаят е от пролетта на 2015 година, когато момчето е на 17 година Тогава течеше огромен ремонт на НДК и към 21:30 ч. младежът и негов другар се прибирали. Двамата вървели край паркинга сред кино „ Люмиер “ и заведението „ Планет “. Момчето паднало в 3-метров трап и изгубило схващане.

Когато се свестил, схванал, че е подземния паркинг, обадил се на родителите си, тъй като не можел да стане и изпитвал мощни болки в левия гален. При рухването лявото му стъпало е поело цялата тежест, което е довело до изкълчване, строшаване и разкъсвания. Родителите го откарали в болница, където след незабавната интервенция последвали още две, само че и до през днешния ден момчето не може изцяло да се възвърне.

Младежът заведе дело против общината още през 2017 година и изиска обезщетение от 200 000 лева за неимуществени вреди - изкопът не е бил обозначен и обезопасен. Столичната община пък отхвърляше безучастие и даже твърдеше, че е налице съпричиняване, тъй като момчето не е трябвало да върви в този сектор, а и поради тъмнината изгубило ориентировка и не е усетило естествената хлътналост по релефа на парка.

Съдът обаче реши, че не е било допустимо то да планува и предотврати рухването.

А съдебномедицинска експертиза заключи, че макар петте години лекуване, при младежа са настъпили трайни дегенаративни последствия от тежката контузия, с следваща дисторция, деформиране и намаляване на свода на ходилото, мъчителна и накуцваща походка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР