Столичната община ще инвестира собствени средства в изграждане на спирки

...
Столичната община ще инвестира собствени средства в изграждане на спирки
Коментари Харесай

София се отказва да дава спирките на градския транспорт на концесия

Столичната община ще влага лични средства в създаване на спирки на градския превоз и замяна на съществуващите, които не са в положително положение. Отпада концепцията това да стане с публично-частно партньорство под формата на концесия.

Това изясни кметът Йорданка Фандъкова пред Mediapool.

Новият зам.-кмет по превоза Кристиан Кръстев ще би трябвало да направи стратегия за замяна и слагане на нови спирки. Според Фандъкова вместо с концесия, това би трябвало да стане със средства на общината, които да се дават на районните кметове. Подобен опит имало от последните месеци в няколко столични региона. " Дадохме пари на районните кметове, те направиха процедурите и спирките, които са на прилични цени, към този момент са налични ", изясни Фандъкова.

В средата на предходната година Столичният общински съвет за пети път реши да задейства процедурата по отдаване на спирките в София на концесия. Правилата за това бяха признати, само че процедура по този начин и не беше оповестена.

Преди година и половина концепцията беше на концесия за 15 години да се дадат 2600 спирки на градския превоз. Предвиждаше се минималното концесионно заплащане да е към 80 000 евро на година. Освен с покриването му, концесионерите му трябваше да се ангажират със период за замяна на спирките или слагане на навеси, където няма такива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР