Столичната община предвижда да сложи край на феномена ремонт на

...
Столичната община предвижда да сложи край на феномена ремонт на
Коментари Харесай

Столичната община иска да прекрати феномена ремонт на ремонта

Столичната община планува да постави завършек на феномена " ремонт на ремонта ". Това стана ясно при представянето на оферти за промени Закон за устройство на територията (ЗУТ). Промените в закона целят да се ускори контролът и отговорността на всички участници в строителния развой.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изясни, че изпълнителят на плана постоянно е на предната линия и като подобен на него му се постановат наказания. В плана също по този начин са проектанти и надзорници, които би трябвало да видят в точния момент пропуските в работния развой, с цел да не се стига най-после до проблематични пояснения, акцентира градоначалникът.
 Затвориха Графа за следващ ремонт на ремонта
Затвориха Графа за следващ ремонт на ремонта

Улицата към този момент е с пропаднали и разрушени плочи

Тази разпоредба ще докара до едно нормализиране на строителния пазар и считам, че ще бъде добре призната, тъй като в началото е стряскаща отговорността, само че тя ще вкара ясни правила. Когато, да вземем за пример, протече избран обект, ние би трябвало да знаем чия е виновността - на проектанта или на строителя, безапелационна бе Фандъкова.

Тази предвиждана промяна ще бъде в полза на съзнателните и виновните реализатори и ще удари тези, които желаят просто да работят с обществени средства, без да съблюдават някаква отговорност , посочи Фандъкова.

Тя прикани строителите и проектантите да поддържат оферти за промени в Закон за устройство на територията, с цел да защитят своя имидж и престижа на своята специалност, тъй като става въпрос за вложения с обществени средства.

Според основния проектант Здравко Здравков най-важното е да има надзор и качество, когато се изразходват обществени средства. По думите му всички застават с лицето си като възложители и най-после един архитект идва и скапва всичко.
 До 1 млн. лв. санкция грози строителя на Обновена
До 1 млн. лв. санкция грози строителя на " Графа " поради некачествения ремонт

Санкция за закъснение обаче няма да има
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР