Столичната община предупреди, че днес се очаква повишение на нивата

...
Столичната община предупреди, че днес се очаква повишение на нивата
Коментари Харесай

Общината предупреди за очаквано запрашаване на въздуха в София

Столичната община предизвести, че през днешния ден се чака покачване на равнищата на фини прахови частици във въздуха.

Според системата за планирана информация към общината се чака умерено повишение на равнищата в ж.к. " Дружба " и кв. " Павлово " и умерено замърсяване в кв. " Хиподрума ". При норма от 50 микрограма на куб. м. (µg/m3) за 24 часа, предстоящото превишение ще е в границите 51-100 µg/m3.

 Общината предизвести за предстоящо запрашаване на въздуха в София
Същевременно показателят на Европейската организация по околна среда, който демонстрира в действително време данни за качеството на въздуха, регистрира най-високо замърсяване в " Красно село ".

Към 8 ч. през днешния ден станцията там е отчела централизация на фините прахови частици от 86.1 µg/m3. Станцията в " Павлово " 68.8 µg/m3, в " Младост " - 70.9 µg/m3, в Надежда - 77.7 µg/m3, а в Дружба равнищата на фините прахови частици са в норма - 47.5 µg/m3.

Столичната община прикани хората да се движат с градския превоз, не с персоналните си коли, а за отопление - да употребяват електрически уреди вместо твърдо гориво. " При вървене пешком изберете маршрут, който не е около огромните градски булеварди ", поучават от градската администрация.

От там прибавят, че метеорологичните условия през днешния ден ще бъдат подобаващи и е планувано в допълнение машинно метене и миене на улиците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР