Столичната община планира да предостави безвъзмездно за срок от 10

...
Столичната община планира да предостави безвъзмездно за срок от 10
Коментари Харесай

Столичната община ще отстъпи паркинга около стадион "Васил Левски" на Министерството на спорта

Столичната община възнамерява да даде безплатно за период от 10 години пространствата към Националния стадион " Васил Левски " на Министерството на младежта и спорта. Предложението ще бъде гласувано от Столичния общински съвет в четвъртък, като тази седмица се разисква в отрасловите комисии. Вносител е общинският консултант Анатоли Илиев (ГЕРБ).

Терените, които общината ще преотстъпи, са с обща повърхност 5.5 декара и все още ежедневно се употребяват като безвъзмезден паркинг. Автомобилите се отстраняват ден преди на стадиона да се организират спортни мероприятия. Пространството пред стадиона – на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", беше включено в първичните проекти за уголемение на зелената зона, само че отпадна без пояснение преди приемането на смяната през юли.

На днешното съвещание Анатоли Илиев уточни, че от Министерството на младежта и спорта неколкократно са алармирали общината, че имат компликации с премахването на огромния брой паркирали коли.

Според предлагането министерството няма да има право да отдава чартърен пространството или да го застроява. Министерството ще може само да даде терените на сдружението си – " Национална спортна база ", което стопанисва националния стадион.

Пространствата под колоните пък ще са " зони за сигурност ", където няма да се позволяват търговски обекти.

Членовете на комисията по екология обсъждаха предлагането към 40 минути, като в последна сметка то бе признато с болшинство. Не бяха взети под внимание предложенията на някои общински съветници точката да бъде отсрочена, с цел да бъдат прецизирани изискванията и юридическите учредения.

 Паркинг към стадион
© Юлия Лазарова

Паркинг към стадион " Васил Левски "

Общинският консултант Иван Велков (Зелените) уточни, че при предварителните разисквания е имало предложение общината да преотстъпи терените за период не 10 години, а " до последващо решение общинския съвет ", като по този метод би се подсигурило, че новият притежател ще съблюдава изискванията. Стефан Марков (Реформаторски блок) пък изиска повече информация за проектите на министерството за терените и дали ще ги трансфорат в заплатен паркинг, само че по този начин и не получи отговор.

От пресцентъра на министерството споделиха за " Дневник ", че имат проекти за пространството, като дадоха обещание да дадат повече информация, само че не дадоха отговор до публикуването на текста.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР