Столичната община осигурява дървета, храсти, цветя, пейки и кошечта за

...
Столичната община осигурява дървета, храсти, цветя, пейки и кошечта за
Коментари Харесай

Програмата Зелена София“ облагородява междублоковите пространства

Столичната община обезпечава дървета, шубраци, цветя, пейки и кошечта за отпадък за искащите да облагородят междублоковите пространства.

София

Един блок. Два прилежащи входа. И радикално разнообразни градинки. Удобни пейки и красиви цветя пред единия и счупени пейки и бурени пред другия. За да промени това, към този момент 7 години Столичната община се грижи за облагородяването на междублоковите пространства.
Лорита Радева, ръководител на Комисията по околна среда към СОС: Хората, когато са съградили нещо със личните си ръце са доста по-отговорни и по-грижливи по неговото запазване развиване и запазване.
Всичките 700 междублокови пространства, възобновени по стратегия „ Зелена София “, удостоверяват тази наклонност. За първи път тази година бюджетът на програмата е половин милион лв.. Могат да аплайват етажни собствености и Неправителствени организации, които желаят да основат зелени пространства.
Лорита Радева, ръководител на Комисията по околна среда към СОС: Класирането става по брой точки. Оценяват се най-високо планове с висок % озеленяване. Програмата дава опция и за замяна на бетонови плочки, за слагане на бордюри и така нататък
Цветята ще бъдат засадени още през лятото към блоковете или в кашпите, които също се обезпечават от общината. Засаждането на дърветата и храстите ще стартира през октомври, а крайният период за осъществяване на плановете е 30 ноември. Желаещите могат да кандидатсват до 17 часа на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР