Столичната община обявява в сряда 1770 свободни места в детски

...
Столичната община обявява в сряда 1770 свободни места в детски
Коментари Харесай

Столичната община обявява още 1770 места за прием в детски градини

Столичната община афишира в сряда 1770 свободни места в детски градини. Това заяви кметицата Йорданка Фандъкова във връзка приключеното строителство на нова детска градина в регион "Витоша ".

През 2021 година след второ класиране без места останаха над 12 000 деца, а тази година след първо класиране Столична община, че чака дефицит от близо 7400 места. В момента е в ход градежът на общо 25 детски градини, измежду които е и одеве приключената постройка на столичната ул. "Пушкин ".

По думите на Фандъкова 170 от новите свободни места, които следва да бъдат оповестени в сряда, са тези от новопостроените здания, а 1600 са част от местата, които са се пазели за деца със специфични просветителни потребности.

"В момента 25 са новите здания на детски градини, които се строят в разнообразни региони на София, а от тях 12 ще бъдат приключени до края на годината и упованията ни са с тях да разкрием още 300 нови места ", сподели още кметицата на София.

Миналата година инспекция на Свободна Европа откри, че сред 2009 и 2020 година в София са издигнати най-вече детски градини - 24, до момента в който броят им в цялата страна е намалял. Въпреки градежа на нови заведения в столицата от години има изострен дефицит тук-там в детските градини и ясли.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР