Столичната община иска преразглеждане и обявяване за нищожно на съдебното

...
Столичната община иска преразглеждане и обявяване за нищожно на съдебното
Коментари Харесай

Имаме искане за нищожност на съдебното решение за строежа в кв. “Стрелбище”, заяви архитект Здравко Здравков!

Столичната община желае преразглеждане и оповестяване за незначително на правосъдното решение за градеж на небостъргач в кв. “Стрелбище”. Това съобщи проектант Здравко Здравков, против който е формирано наказателно произвеждане поради отхвърли му да разреши градежа на ъгъла на булевардите “Иван Гешов” и “България”, съобщи БНР.

“Вече два пъти бях санкциониран. Един път с 1000 и веднъж с 13 хиляди лева За втората санкция солидарно Общинският съвет, всички знаете, събра парите. Този жест на взаимност не стопира наказателното произвеждане, тъй като санкцията, която е наложена, е обвързвана с несъблюдение на правосъдно решение. В тази връзка имаме искане за незначителност на правосъдното решение “.

Главният проектант заяви, че забавените преписки в регион “Младост” от задържаната за рушвет кмет Десислава Иванчева са към 800:

“Колегите в действителност са учудени с големия размер преписки, които са им върнати от прокуратурата. Касае се за 13 кашона с 800 преписки. Не се касае единствено за документи, които са забавени, за позволение за градеж, има обикновени неща – оценка на растителност, топлофикационно отклонение”.

Днес основният проектант на София Здравко Здравков показа свършеното от него за 2 години на този пост. Променена разпоредба за публичните разисквания, тъй че жителите да изричат мнение надалеч преди да се е стигнало до позволение за градеж, и нова разпоредба за образа на градската среда са измежду значимите акценти на основния проектант. Най-големият план – на метрото в София, също следва да бъде изменен, заяви още арх. Здравков.

Сериозни диспути предстоят и по наредбата за преместваемите уреди и рекламата, импортирана в Общинския съвет. Вече изтече срокът за нейното разискване. Определено в центъра рекламата ще бъде разредена, сподели основният проектант.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР