Столичната община има готовност да отвори детските градини, но в

...
Столичната община има готовност да отвори детските градини, но в
Коментари Харесай

София има готовност да отвори детските градини, но няма смисъл

Столичната община има подготвеност да отвори детските градини, само че сега няма смисъл това да се прави. Това съобщи зам.-кметът Тодор Чобанов.

" Моето персонално мнение е, че няма смисъл. Рискът е прекомерно огромен. Няма смисъл да отваряме за малко, с цел да затворим за празниците още веднъж ", сподели той пред бТВ.

През миналата седмица министър председателят Бойко Борисов разгласи, че детските заведения би трябвало да отворят идния понеделник, а по-късно и затворените поради локдауна бизнеси – от 21 декември. Здравният минситър Костадин Ангелов в началото разгласи, че има подготвеност да подпише заповед за детски градини и ясли в петък. В четвъртък обаче сподели, че има потребност данни да се събират до края на седмицата, с цел да се вземе такова решение.

Чобанов акцентира, че има много родители, които считат, че детските заведения би трябвало да отворят по-бързо. Ако те работят единствено седмица, това ще донесе повече проблеми за родителите, изясни зам.-кметът.

" Коледа и Нова година са фамилни празници, децата обичайно са със своите фамилии, тъй че ново отваряне в границите на седмица би основало доста повече проблеми, в сравнение с би решило за самите родители ", изясни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР