Столичната община е заявила намерение и план в общинските административни

...
Столичната община е заявила намерение и план в общинските административни
Коментари Харесай

Фандъкова: Надявам се в училищата, градините и болниците отоплението през зимата да не се намалява

Столичната община е декларирала желание и проект в общинските административни здания да бъде понижена температурата през зимата и да бъде редуцирано потреблението на електричество. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на положението на Симеоновските езера на Витоша, съобщи Българска телеграфна агенция. Фандъкова посочи, че е упълномощила подготвянето на проекта.

„ Възложила съм да се приготви съответен проект за това. Надявам се това да не се постанова въобще в учебните заведения, детските градини, лечебните заведения. Децата задоволително страдаха в хода на образованието през пандемията, което им се отрази сензитивно и дълготрайно “, сподели кметът.

Възстановени и почистени са четирите езера в квартал „ Симеоново ", разгласи още Фандъкова, която ревизира положението на водоемите. Тя прикани всички да пазят Витоша, тъй като „ отсам са изгребани доста неприятни неща ".

Симеоновските езера са обичано място за разходка на доста софиянци, веселя се, че към този момент са възобновени – направена е цялостна рехабилитация, премествани са риби, уточни кметът.

Фандъкова изясни, че преди три години общинската фондация „ София – европейска столица на спорта " е подписала съглашение с Природен парк „ Витоша ", който е държавна конструкция, с цел да могат да бъдат вложени общински средства в възстановяване на изискванията за туризъм на софиянци в планината.

Ръководителят на дирекция „ Природен парк Витоша " инж. Наталия Илиева добави, че през 2011 година езерата са почистени със средства на Оперативна стратегия „ Околна среда ". За активността тази година финансирането е по линия на фондацията.

„ Почистени са езерата на дендрариума предходната година, а в този момент – Симеоновските езера - изгребана е калта от тях, направена е хидроизолация ", добави инж. Иванова.

Тази година от фондация „ София – европейска столица на спорта " ще бъдат вложени 160 000 лева в планове за възстановяване изискванията за разходка на софиянци, уточни Фандъкова. Между тях са идно създаване на нова детска площадка в околност „ Бели брези ", на която ще бъдат построени алейна мрежа, чешми и спирки.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР