Столичната община е инвестирала 10 млн.лв. за реновиране на първата

...
Столичната община е инвестирала 10 млн.лв. за реновиране на първата
Коментари Харесай

Фандъкова: Инвестирахме 10 млн. лв. за реновиране на първата линия на метрото

Столичната община е вложила 10 млн.лв. за реновиране на първата линия на метрото, заяви през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при посещаване на метродепото в кв. " Обеля ", където видя първите два осъвременени влака.

Със средства на Столичната община в период от две години се модернизират и 12 от общо 52 влака, които се движат в столичното метро. По думите на кмета метрото е най-стратегическият и основен транспортен план на общината. " Правим големи вложения в строителството на нови линии ", уточни кметът. " Налага се старите влакове да бъдат актуализирани. Първите 12 влака са към този момент на 20 години и имаха потребност от възобновяване ", уточни Фандъкова. " Два от тях са към този момент напълно актуализирани като цената на обновяването на единия е 5,5 млн.лв. Всичко по влаковете е възобновено включително и моторите. Влаковете действително са като чисто нови и по-комфортни за пасажерите ", сподели кметът. До края на март тези два влака ще бъдат пуснати в придвижване, предава Dariknews.bg.

" Заедно с влаковете поставяме грижи и за достъпността по старите линии ", акцентира Фандъкова.  " Построихме нови асансьори, поръчали сме първите загради за старите станции - това са перонни порти за станциите " Опълченска " и " Васил Левски ". От май ще стартира техният монтаж. Поетапно ще бъдат инсталирани перонни порти на още 10 станции ", съобщи Фандъкова.

По тематиката за ковид кметът сподели, че в Столичната община е основан щаб в директна връзка с националния щаб за ковид. " Имаме основана организация с екипи, готови да взаимодействат със съответните служби и органи, сподели кметът. Дадени са инструкции на шефовете на градския превоз, засилени са ограниченията за стерилизация на рейсове, тролейбуси и трамваи, учебни заведения, детски градини ", акцентира кметът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР