Столичната дирекция на вътрешните работи ще възстанови нормалния ритъм. Барикадите

...
Столичната дирекция на вътрешните работи ще възстанови нормалния ритъм. Барикадите
Коментари Харесай

СДВР се закани официално. Маха барикадите през нощта

Столичната дирекция на вътрешните работи ще възвърне естествения темп. Барикадите ще бъдат отстранени. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Законът е един за всички.
Това стана ясно от ексклузивен брифинг на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев.

Припомняме, че към този момент няколко страни алармираха за желанието на управляващите да разчистят възобновените блокади в столицата. Сега обаче полицията публично призна за проектите.

“Искам да поднеса опрощение на всички столичани, към всички съзнателни жители и данъкоплатци, които и през днешния ден се постанова да търпят грубото нарушение на публичния ред след построяването на нерегламентирани палаткови лагери в центъра на София”, сподели Хаджиев и добави:

“След като на 7-ми август в 4:30 часа Столична дирекция на вътрешните работи спокойно и умерено възвърне конституционното право на всички столичани да се придвижват свободно на територията на столичния град през миналата нощ бе изработен несполучлив опит да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданския мир”.

Той бе безапелационен - открити са груби вандалски и хулигански прояви от страна на нелегално протестиращите лица. Те са били готови да “окървяват центъра на столицата”, а за това свидетелства и методът, по който са се барикадирали. От Столична дирекция на вътрешните работи още един път показаха, че се пречи на преминаващите коли за спешна помощ, а с изключение на всичко неофициалните водачи на барикадата са дали инструкции на присъстващите на място дами и деца, с цел да ги употребяват като жив щит.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР