Столичната библиотека отбелязва 140-годишнината от обявяването на София за столица

...
Столичната библиотека отбелязва 140-годишнината от обявяването на София за столица
Коментари Харесай

Ученици от СГАСГ ще представят емблематични сгради и архитекти

Столичната библиотека отбелязва 140-годишнината от оповестяването на София за столица на България взаимно с учениците и преподавателите от Софийската гимназия по архитектура, строителство и геодезия.
На 25 март, от 11 ч. на IV етаж в библиотеката на пл. " Славейков " 4 ще се състои презентацията " София - европейска столица ", готова от учениците, членове на Европейския клуб към гимназията. Те ще проследят построяването на столичния град в интервала 1879-1914 година, като показват емблематични здания и архитекти, трансформирали " дребния, замърсен град със схлупени къщурки и криви улици " в съвременна европейска столица. Презентацията ще се състои пред новата зала " Книжовно завещание ", където е спретнат фондът от редки и скъпи издания, съхранени в Библиотеката на София, част от културното завещание на столицата, оповестиха от Столична библиотека.
Ще бъдат показани старопечатни книги - църковни и първите всемирски, мостри от сбирките " Кирил Христов " и " Дирекция на полицията ", книги с подписи на известни писатели и общественици. Гостите ще имат опция да прегледат и залата, където е подредена персоналната библиотека на Константин Стоилов. Във фоайето на партера ще бъде подредена фотоизложба, част от презентацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР