Столична община въвежда изцяло нова услуга за получаване и заявяване

...
Столична община въвежда изцяло нова услуга за получаване и заявяване
Коментари Харесай

Георгиев: Заявяването и получаването на стикерите за зона става онлайн

Столична община вкарва напълно нова услуга за приемане и заявяване на стикерите за паркиращите в зелена и синя зона. Заявяване на документите, подаването на сканираните документи, инспекцията на заявителите и заплащането целият развой е онлайн. Няма да ви се постанова отсега нататък да посетите офис на ЦГМ по този мотив.

Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Новата услуга ще улесни живота на към 35 хиляди софиянци, на които приблизително годишно им отнемаше по два часа да отидат от работа до Центъра за градска подвижност (ЦГМ), да подадат документите, да изчакат на опашка на каса да платят.

„ Всичко това става напълно електронно, тъй че тези 70 хиляди часа ще бъдат прекарани по по-приятен и потребен метод “, акцентира Георгиев.

Той уточни, че нововъведението има и доста значим екологичен резултат. Към всяко заявление се ползват документи, над 180 хиляди листа хартия постъпват всяка година в ЦГМ.

„ Всичко това остава в историята. Изцяло цифровизиран развой. Сканират се документите, подава се онлайн заявката и най-новото инспекцията на самоличността също става онлайн. Това става благодарение на електронна услуга за идентификация. Сканирате персоналната си карта, след което с телефона в ръка успявате да се заснемете, тъй че да ревизира, че вие сте лицето на фотографията. Така в действителност улесняваме софиянци и се надяваме да имат повече време за приятни неща в всекидневието си, да не губят време за очакване по гишета, опашки и административни услуги. Плащането също е напълно онлайн “, изясни Георгиев.

Документите, които се подават са същите, няма смяна в тях – нотариален акт; контракт за наем; огромен ваучър на автомобила; документ, който демонстрира правото да го употребяваме – пълномощно; механически обзор.

„ Новото е, че от през днешния ден услугата към този момент работи, имаме подадени десетки заявки, които се обработват сега. Остава опцията да се подаде и на гише, не стопираме никого да се види с някой от чаровните чиновници на ЦГМ. Възможността онлайн да се случи всичко е нова и тя ще се употребява сигурен съм от тези 35 хиляди софиянци, които улесняваме “, добави Георги Георгиев.

Ръководителят на ЦГМ Димитър Дилчев акцентира, че електронното подаване е сертифицирано по всички нужни стандарти, тъй че жителите няма потребност да се тормозят. „ Още един път ще употребявам опцията да ги приканя, изключително, в по-активните месеци да употребяват тази цифрова услуга. Тя е направена, с цел да бъде по-удобна, по-лесна, можете да я употребявате от вкъщи си. Всичко останало остава непроменено като цени, условия, издаване на винетни стикери. Единственото ново е че, може да го извършите от у дома, колата, откъдето ви е комфортно “, добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР