Столична община ще изкупува незаконно гробище, което на практика е

...
Столична община ще изкупува незаконно гробище, което на практика е
Коментари Харесай

Столична община ще изкупува незаконно гробище, създадено в частен имот

Столична община ще изкупува нелегално гробище, което на процедура е основала самата тя преди повече от 10 години. 

Казусът с дългогодишна отминалост е в кв. Кумарица в Нови Искър, частен парцел е трансфорат в действителност в гробищен парк, като допълнение към формалния подобен. Още през 2012 година Следствен отдел към окръжна прокуратура е наказана да върне на двамата притежатели, физически лица, терена. Това обаче няма по какъв начин да се случи - видно от фактическата конюнктура извънредно мъчно би се осъществило предаването на загробен парцел, написа в отчета си до Столичния общински съвет кметът на региона Даниела Райчева. 

От документа излиза наяве, че притежателите са поискали парцелът им да бъде платен от общината - заявките им са първо от 2016 година, по-късно и през август 2018 година Според нает от тях оценител земята им-гробница от 1154 км.м. коства 66530 лв.. Район " Нови Искър " пък е упълномощил оценка на специалист с контракт със Следствен отдел към окръжна прокуратура, тя е 27 780 лв., и двете без Данък добавена стойност.

Собствениците са съгласни и на по-ниската сума, само че парцелът им не е включен в годишната стратегия за ръководство и предписание с общинските парцели нито за 2017, нито за 2018 г. 

Затова кметът Райчева от СОС да гласоподава изкупуването на парцела - фактическо нелегално гробище, като хем ще разшири законно гробищният парк в кв. Кумарица, хем ще се избегнат правосъдните наказания против Столична община за неизпълнено решение на съда. 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР