Столична община ще финансира превоза на деца от подготвителни групи

...
Столична община ще финансира превоза на деца от подготвителни групи
Коментари Харесай

Столична община поема превоза на деца от подготвителни групи до VІІ клас в някои райони на София

Столична община ще финансира транспорта на деца от подготвителни групи и възпитаници от І до VІІ клас  в регион „ Красна поляна ”, кв. „ Факултета ” до „ приемните ” учебни заведения в регион „ Възраждане ” и регион „ Овча купел ", това реши Столичният общински съвет.

Услугата ще се реализира в присъствените образователни дни. 

Столична община обезпечава финансиране на транспортна услуга за деца от подготвителните групи и възпитаници от І до VІІ клас от регион „ Красна поляна ”, кв. „ Факултета ”, за образование в 3 общински учебни заведения в регионите „ Възраждане ” (67 ОУ и 136 ОУ) и регион „ Овча купел ” (66 СУ).

Дирекция „ Образование ” реализира периодически надзор на посочените учебни заведения. Резултатите от инспекциите демонстрират, че през 2021/2022 образователна година броят на обхванатите деца е 308. По данни на шефовете на трите учебни заведения, учениците не престават образованието си до довеждане докрай на първи гимназиален стадий на приблизително обучение или до довеждане докрай на приблизително обучение, се показва в отчета на признатото предложение.

Осигуряването на превоз до учебно заведение на децата от предучилищна възраст (на 5 и 6 години), невладеещи български език, обезпечава добра подготовка за постъпването им в първи клас, се показва още в него. 

Необходимите средства за застраховане на транспортната услуга за 2022/2023 образователна година са в размер до 150 000 лв. с Данък добавена стойност и ще дойдат от бюджета на функционалност „ Образование ” към Столична община.

Районните администрации следва да заплащат ежемесечно цената на транспортите според от изминатия пробег на километър, въз основа на предоставени отчетни документи от причинителя на услугата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР