Столична община ще финансира подмяната на топлоинсталацията на 121 СУ

...
Столична община ще финансира подмяната на топлоинсталацията на 121 СУ
Коментари Харесай

Столична община ще финансира подмяната на топлоинсталацията на 121 СУ „Георги Измирлиев“

Столична община ще финансира подмяната на топлоинсталацията на 121 СУ „ Георги Измирлиев “, реши единомислещо с 43 гласа Столичният общински съвет. 

Средствата, нужни за ремонта, са в размер на 196 644,76 лв. с Данък добавена стойност и ще дойдат от Специализирания общински приватизационен фонд. 

Подмяната на топлоинсталацията се постанова, защото през зимните месеци в класните стаи и коридори температурите са доста под изискуемите от Регионалната здравна ревизия за обикновено протичане на образователните занятия, се показва в претекстовете на признатото предложение от СОС. 

През последните години неведнъж са осъществявани ремонтни действия и са подменяни елементи от отоплителната апаратура, които са поемани напълно от бюджета на учебното заведение. През 2021 година е заменена абонатната станция на постройката с отпуснати средства от CO. Налага се абонатната станция да работи на минимална мощ, защото при увеличение на налягането тръбите се пукат.

Такива случаи са установени през януари и февруари 2022 година Някои са сменени, а в множеството случаи тръбите са запушени с чеп, се показва още в отчета на признатото предложение. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР