Столична община разширява възможностите за ваксинация срещу COVID-19. От днес,

...
Столична община разширява възможностите за ваксинация срещу COVID-19. От днес,
Коментари Харесай

Спешно отварят от днес пункт за ваксинация до пилоните на НДК

Столична община уголемява опциите за имунизация против COVID-19. От през днешния ден, след 11:30 ч. ще стартира работа изнесен пункт за имунизация навън в пространството до пилоните на НДК. Пунктът се провежда по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова от екип на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ".

Създава се организация тази събота и неделя, 23 и 24 октомври, да работят и пунктовете на метрото при станция " НДК " и при връзката сред " Орлов мост "  и СУ " Кл. Охридски "  и други В делничните дни имунизация продължава да се прави с изключение на в двете метростанции и в седем ДКЦ-та – 8 ДКЦ, 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДКЦ, 18 ДКЦ, 20 ДКЦ, 24 ДКЦ. 

Продължава и самодейността на Столична община за имунизация на колективи на място. Това се прави при предварителна поръчка от предприятия и компании. На уеб страницата на Контактния център на Столична община е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място.

Междувременно, се оказа, че няма достъп до уеб страницата на Националната здравно-информационна система, откъдето може да бъде свален зеленият документ, условието за който влезе в действие от през днешния ден. Достъп няма и до Единния информативен портал за коронавирусната пандемия. Сривът на Националната здравно-информационна система бави имунизацията, тъй като данните за всяка сложена доза би трябвало да се вкарат там. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР