Столична община прекрати отношенията си с компанията „Витоша експрес”, която

...
Столична община прекрати отношенията си с компанията „Витоша експрес”, която
Коментари Харесай

Шефът на автобусната фирма от линията София-Пловдив: Необмислено ни прекратиха договора

Столична община приключи връзките си с компанията „ Витоша експрес”, която обслужваше автобусната линия София – Пловдив.

Припомняме ви, че репортаж на„ Господари на ефира “, разкри, че действително компанията е спечелила публичната поръчка, тъй като е оповестила цена на билет от София до Пловдив за 7 лева, а го продава за 14 лева

„ Прекратяването на контракта ни беше много преждевременно и безогледно. Извършено е под медиен натиск”, съобщи в утринния блок на Нова телевизия Тихомир Асенов, притежател на автобусния транспортьор.

„ Поискахме нарастване на цената, само че такова не ни беше позволено даже с показателя на инфлацията за предходната година, на което и по контракт имаме право”, изясни Асенов. И акцентира, че цената за билетите скочила от малко под 7 на 14 лв., защото в нея се включвала и такса „ обслужване”.

Във връзка с проблема през вчерашния ден породи напрежение на автогарата в Пловдив. Пътници останаха без транспорт до София, откакто договорът на "Витоша експрес " е бил преустановен. Оказа се обаче, че контрактът не е в действие от един месец и по този начин, в последните 30 дни, компанията е превозила хиляди хора по маршрута изцяло нелегално. От компанията пък настояват, че към момента са в предупреждение и возят легално.

Скоро по маршрута София - Пловдив и назад пасажерите ще се движат с рейсовете на компания „ Бус Перник " за 8.80 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР