Столична община предприема действия, свързани с допълнителна дезинфекция на превозните

...
Столична община предприема действия, свързани с допълнителна дезинфекция на превозните
Коментари Харесай

Столична община предприема допълнителни мерки срещу коронавируса

Столична община подхваща дейности, свързани с спомагателна стерилизация на транспортните средства на градския превоз, както и на метростанциите поради обстановката с ковид. С дезинфектанти се обработват и парапети, седалки и места, които пасажерите допират с ръцете си. Това бе решено по време на съвещание на софийския действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на COVID-19. Всички учебни заведения на територията на София не престават да са в грипна почивка, допълниха още от Общината.

Детските градини работят със засилен филтър на входа за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав. Въвежда се и спомагателна стерилизация на детски градини и общински обществени центрове. Всички пространства на институции, които работят с жители, ще се дезинфекцират по 4 пъти дневно.

Препоръчва се всички публични здания, включително търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и други, също да подхващат спомагателни ограничения за разчистване с дезинфектанти 4 пъти на ден.

Столична община анулира всички общински всеобщи мероприятия и се извършват прецизно напътствията на министъра на опазването на здравето за прекратяване на визитите на културни мероприятия (кина, театри и др.) и осъществяване на спортни надпревари без аудитория.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР