Столична община получи голямата награда за най-успешен инфраструктурен проект на

...
Столична община получи голямата награда за най-успешен инфраструктурен проект на
Коментари Харесай

Софийското метро най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието

Столична община получи огромната премия за най-успешен инфраструктурен план на десетилетието (2007-2017) за построяването и развиването на софийското метро. Призът бе връчен на столичния кмет кмета Йорданка Фандъкова от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова на специфична гала в София довечера.

Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

" Без енергийна инфраструктура не можем да приказваме нито за диверсификация на енергийните източници, нито за енергийна сигурност в района ". Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова на церемонията. Проекти от енергийната инфраструктура са включени в селекцията за първи път през тази година. Отличието бе връчено от министър Петкова.

Годишната премия завоюва планът за рационализация на компресорните станции " Лозенец ", " Ихтиман ", " Петрич " и " Странджа ", осъществен от " Булгартрансгаз " ЕАД, в партньорство с " Главболгарстрой " АД.

Проектът е на стойност 220 млн. лева . и бе изпълнен както с привлечено европейско финансиране, по този начин и със лични средства на газовия оператор. Първият стадий от него завърши през 2016 година През втория стадий, който се възнамерява да продължи до 2021 година, ще бъдат сменени мощности в компресорните станции " Лозенец ", " Петрич " и " Ихтиман ".

INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2018 на " Градът Медиа груп " е една от най-престижните начинания за отбелязване приноса в развиването на инфраструктурата на България. Наградите се връчват на всеки две години, като за първи път е учредена и премия на десетилетието.

Специалното издание тази година се реализира под патронажа на министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 в партньорство с министерствата на превоза, осведомителните технологии и известията, на районното развиване и благоустройството, на околната среда и водите и на енергетиката.

Официален посетител на събитието беше Искра Михайлова, ръководител председател на Комисията по районно развиване в Европейския парламент.

Номинираните планове, участващи в самодейността, са приключени в интервала 2016-2017 година и са построени в последните 10 години - интервала от влизането на България в Европейския съюз. Наградите в петте категории са избрани от 17-членно жури от представители на експертни, браншови и университетски среди.

Категориите , за които се състезаваха обекти от цялата страна, bqhа: " Транспортна и пътна инфраструктура ", " Транспортна железопътна инфраструктура ", " Енергийна инфраструктура ", " Градска среда " и " Екологична инфраструктура ".

Министър Лиляна Павлова пожела на уредниците идващото издание на премиите да бъде за Балкански инфраструктурни планове, защото занапред ще се построява свързаността сред страните в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР