Столична община отне безплатния паркинг на депутатите на жълтите павета

...
Столична община отне безплатния паркинг на депутатите на жълтите павета
Коментари Харесай

Столична община срещу парламента: Ще остане ли безплатният паркинг на депутатите?

Столична община лиши безплатния паркинг на депутатите на жълтите павета до Народното събрание. А по-късно с административна хватка Народното събрание си го върна, обявявайки го за „ зона за сигурност “.

„ Юни месец с решение на СОС бе сведен броят на местата за паркиране от 185 на 50 на пл. „ Св. Александър Невски “. Със същото решение беше понижен и броят на паркоместата на пл. „ Желю Желев “ за някогашния Партиен дом. За потребностите точно на Народното събрание – да могат да ги употребяват против възнаграждение, в случай че желаят. това се направи с цялостно единогласие на политическите сили, само че по-важното е, че задачата е да се понижи наличието на коли на знакови за града места като тези “, споделя общинският консултант от ГЕРБ Зафир Зарков в „ Тази заран “.
Снимка: btvnovinite.bg
По думите му от ГЕРБ са внесли предложение да се махнат абонаментите и да се лимитират паркоместата за институциите, без значение общински или държавни. По този метод жители, компании и институции щели да са равнопоставени в изискванията, при които паркират колите си, което демонстрира, че поръчките за коренна смяна в ръководството са лицемерни.
Снимка: btvnovinite.bg
Според общинския консултант от Българска социалистическа партия Михаил Ставрев от Народното събрание са „ национализирали площада “, а е необичайно, че пространства, които са директно до постройката на Народното събрание не са зона за сигурност, само че паркингите са.

Независимият общински консултант Борис Бонев съобщи, че е внесъл предложение за радикална промяна на паркирането в София, а решението за паркинга на Народното събрание на пл. „ Св. Александър Невски “ назова „ двуличие “, защото когато ГЕРБ са били болшинство и на власт, техните общински съветници не са приели това решение, още повече че в непосредствена непосредственост столичният кмет Йорданка Фандъкова е раздавала безвъзмездни паркоместа на общински чиновници.

Председателят на Народното събрание Ива Митева не отвърна на поканата на bTV за присъединяване в предаването по тематиката за паркинга на Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР