Столична община обявява ограничен конкурс за разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен

...
Столична община обявява ограничен конкурс за разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен
Коментари Харесай

Стартира конкурсът за реновиране на площад „Света Неделя“


Столична община афишира стеснен конкурс за създаване на концептуален архитектурно-градоустройствен план за площад „ Св. Неделя " в гр. София. Конкурсът за план се организира с отсъждане на награди за участниците, класирани на първите пет места. Наградният фонд в състезанието е 250 000 лв..

Международно жури ще избере участниците, които ще бъдат поканени да показват планове. Конкурсът ще се организира при опазване анонимността на участниците до класиране на плановете им от журито.

Конкурсът ще се организира в два стадия. В първия стадий могат да вземат участие всички проектанти, които дават отговор на условията на възложителя.

Форматът на състезанието е определен с оглед характера и значимостта на площад „ Св. Неделя " в системата от обществени пространства в центъра на града. Целта е да бъде освежен площада, като се запази културната му и пространствена еднаквост и в същото време се откликне на комплексните условия към функционалността и качествата на актуалната градска среда.

Пълната документи за състезанието е оповестена в раздел „ Профил на купувача " в уеб страницата на Направление „ Архитектура и градоустройство ", както и на особено основания уебсайт на състезанието -www.svetanedelya.com.

Срокът за подаване на заявки за присъединяване е 08.05.2019 година, 17,30 ч.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР