Столична община да публикува данни за замърсяването на въздуха и

...
Столична община да публикува данни за замърсяването на въздуха и
Коментари Харесай

Съдът задължи Столична община да публикува данни за мръсния въздух във фейсбук

Столична община да разгласява данни за замърсяването на въздуха и на фейсбук страницата си. Това подреди арбитър Албена Ботева от Софийски градски съд, която гледа делото против кметството, заведено от неправителствена организация и група жители. Това са следващите привременни ограничения, разпоредени от арбитър Ботева. В едно от предишните съвещания тя задължи общината да мие и мете улиците постоянно.

Сега съдът анулира част от постановлението си от 8 юли и го разшири с нови ограничения. Освен публикуването на информация, общината бе задължена да показа проект за засаждане на дървета през идната година. Кметството би трябвало да обезпечи директен достъп на жителите до Системата за даване на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух в действително време посредством уеб страницата и фейсбук профила си. И сега тези данни се разгласяват на уеб страницата на общината. Според съда обаче те би трябвало да са по-широко налични.

Освен това кметството би трябвало да мие улиците машинно два пъти месечно от май до септември. Ако времето разрешава, от октомври до април миенето би трябвало да е един път месечно.

Общината би трябвало да показва и информация за осъществени инспекции на възбраната за влизане на камиони и строителни машини в центъра на града, в случай че не дават отговор на стандартите за изгорели газове.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР