Столичанинът Дамян Добрев Георгиев спечели голямата награда от автосалона -

...
Столичанинът Дамян Добрев Георгиев спечели голямата награда от автосалона -
Коментари Харесай

Автосалон София 2022: Най-големият късметлия избра новия Ford Puma от изложението

Столичанинът Дамян Добрев Георгиев завоюва огромната премия от автосалона - чисто нов автомобил. Късметлията показа, че е попълнил анкетната карта на 4 юни и е избрал новият Ford Puma от колите, които можеше да завоюва всеки участник в томболата. Името му по традиция беше изтеглено в последния час на ревюто от 4-годишенпред юрист и комисия от няколко члена. Четирите автомобила, избрани за огромната премия, бяха изложени от самото начало в столичния „ Интер Експо Център ” и в действителност си заслужават, защото са напълно нови модели, с съвременно задвижване и чудесно съоръжение.

Новият кросоувър Ford Puma, определен от Дамян Добрев Георгиев, бе най-скъпият автомобил от четирите оферти за избор - с цена 46 690 лв.. Задвижва се от 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с мощ 125 к.с. с технология мек хибрид, смесен с 6-степенна механична скоростна кутия. Моделът е в равнище на съоръжение Titanium, което включва екстри като 17-инчови алуминиеви джанти, фарове за мъгла, следящи завоя, LED предни и задни светлини, автоматизирано сгъващи се странични огледала, бордови компютър, 8-инчов сензорен екран с цифрово радио и навигация, задни паркинг датчици и доста други улеснения. Ключът за новия Ford Puma късметлията получи от Димитър Танков, шеф на търговско-сервизния комплекс на „ Мото-Пфое ”-Младост.

Ето още кой и какво завоюва с анкетната карта на Автомобилен салон София 2022:
• Лъчезар Лъчезаров Димов - Pandora тракинг устройство
• Стиляна Дамянова Миткова - Зографска - Pandora тракинг устройство
• Маносла Любославова Иванова - шофьорски курс от Учебен център България
• Стоян Димов Паскалев - шофьорски курс от Учебен център България
• Светломир Дилянов Добрев - 5000 clubsmart бонус точки от Shell
• Теодор Иванов Петров - едномесечна предплатена карта Pulse Fitness Spa
• Георги Владиславов Докторов - едномесечна предплатена карта Pulse Fitness Spa
• Борислав Стефанов Панайотов - ваучер 200 лева за гориво или артикули на Shell Cafe
• Атанас Симеонов Цървуланов – извънредно богат комплект принадлежности USAG.

Така приключи нощес 25-ят юбилеен софийски автосалон. След две и половина години изолираност, едно отсрочване от предходната есен за тази пролет и три месеца война на 500 км от българската територия, той се трансформира в събитие, освен с районно, само че и с европейско значение. Никога на ревю у нас не е имало толкоз министър председатели (15), някои от които европейски и даже международни. За първи път колите с електрифицирано задвижване превъзхождаха по брой общоприетите, разчитащи единствено на ДВГ. От всички 189 експоната 33 бяха 100% електрически, а други 70 - с някоя от другите форми на хибридни задвижвания.

През залите на „ Интер Експо Център “ през 10-те дни на салона минаха над 37 хиляди гости. Тези, които имаха концепция да договарят нова кола, очевидно са следели пазара и знаеха, че производството и доставките са затруднени и може да се наложи да чакат по-дълго. Затова те бяха и най-нетърпеливи - пристигнаха още първите дни и побързаха да си подсигурят допустими условия за договорка. По данни от импровизирано изследване, извършено от Пресцентъра, подписаните контракти за доставка по време на ревюто са над 240 – всеки може самичък да реши това доста или малко е в тези сложни времена, както за производителите, по този начин и за клиентите. В последните дни пък доминираха посетителите, пристигнали да подхранят фантазиите си, да прегледат лъскавите модели и да научат за най-новите технологии.

Нашият салон се организира в бурно време, освен постпандемично и с военни дейности в Европа, само че безусловно и на гребена на вълната на прехода от задвижване на колите с течни горива към електрификация. Точно в дните на софийското ревю Европейската комисия гласоподава и опакова в решения и с документи това, което чакахме, без значение дали ни харесва или – не: от 2025 година влиза възбрана за произвеждане и импорт на коли с дизелови мотори, а от 2035 година в Европейски Съюз ще би трябвало да разчитаме единствено на ток или други различни екологични видове енергоизточници. По всички тези тематики съм сигурен, че ще има още полемики. Но въпреки всичко, в случай че има нещо несъмнено, то е, че всички автомобилни почитатели от страната и района ще чакат с неспокойствие идващия „ Автомобилен салон София 2024 “ и ще се надяват някакви непредвидени разтърсвания да не трансформират календара.

*Източник: Автомобилен салон София 2022

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР