Столичани се включиха в глобалната инициатива Women’s March Global, която

...
Столичани се включиха в глобалната инициатива Women’s March Global, която
Коментари Харесай

София се включи в международен протест в защита на правата на жените

Столичани се включиха в световната самодейност Women’s March Global, която желае равни права за дамите, като излязоха на кротичък митинг на бул. „ Витоша “ откъм „ Патриарх Евтимий “.
Организатор на самодейността у нас е Българската организация на Студентското общество за тъждество към Софийския университет, съобщи БГНЕС.
“Този митинг се провежда всяка година откогато Доналд Тръмп е президент като митинг против това, което той съставлява. Като знак на сексизма, расизма и на всички тези трендове, които се ускоряват.
Темата на събитието тази година е „ Телесната автономност “, т.е. правото на дамите да разполагат със личните си тела що се отнася до право на аборт, що се отнася до единодушие за секс, и всички типове единодушие и всички типове вмешателство в техните тела “, сподели пред БГНЕС уредникът на проявата в София Стойо Тетевенски и акцентира, че големите проблеми у нас са сексизмът и насилието, които са на всички равнища в обществото, даже и на политическо.
Борещите се за правата на дамите излязоха с разнообразни лозунги, измежду които „ Късата пола не значи „ Да “! “; „ Край на половата дискриминация “; „ Отглеждането на деца е отговорност на всички “ и други Освен да изразят поддръжката си към правата на дамите, стачкуващите беседват и с минувачите по тематиките за равенството на половете, достойното заплащане на труда на дамите и опцията те да се развиват.
„ Имаме дами, които днес са жертва на трафик, жертва на икономическа употреба, в региони, в които има монопол на работодатели, жертви са на тормоз в работа, в къщи и на улицата. Всяка трета жена е жертва на принуждение в къщи. Този проблем би трябвало да се припознае като публичен, а не като самостоятелен на някои дами “, уточни Тетевенски проблемите, пред които е изправена актуалната жена.
Попитан дали еманципацията не е в основата на част от проблемите, уредникът сподели, че не тя е врагът.
„ Еманципацията на дамата значи да сложим мъжете и дамите на равна основа в обществото, а не значи дамите да ненавиждат мъжете. Това, което е ужасно, е да продължаваме да виждаме голямо неравноправие в обществото и да продължаваме да припознаваме неверните виновници за това.
Заради студеното време хората, които поддържаха идеята, бяха малко на брой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР