Столичани приветстват идеята градът да придобие нова визияЗапочна масово почистване

...
Столичани приветстват идеята градът да придобие нова визияЗапочна масово почистване
Коментари Харесай

До 2000 лева ще е глобата за рисуване на графити в София

Столичани приветстват концепцията градът да придобие нова визия

Започна всеобщо разчистване на графити в центъра на столицата. От Столичната община оферират да се вкара и санкция до 2000 лв. за драскане по постройките. Ще бъде въведена и бърза и лесна процедура за регламентирано изобразяване на фасади с графити.

Обособяват се 4 свободни стени за модерно градско изкуство - в " Южния парк ", в подлезите на моста " Чавдар " и гара " Подуяне ", както и в парка против Университета за национално и международно стопанство. Започва и разчистване на постройките в центъра.

" Могат да бъдат почиствани фасади на храмовете, учебни заведения, публични здания, детайли на градското обзавеждане, обекти в града въобще, освен фасади. Собственици на частни здания могат да потърсят помощ от Столичния инспекторат, те ще бъдат виновни за сигналите ", разясни ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, представен от.

Предстои да се закупи техника и да се образова личния състав на столичния инспекторат, като средствата ще се заделят от общинския бюджет. Изработена е визия за 4 от главните улици- " Солунска ", " граф Игнатиев ", " Шишман " и " 6 септември ".

При почистването на частните здания ще се работи в тясно връзка със притежателите. Веднъж почистена, повърхността ще се обработва особено, с цел да е невероятно наново да бъде надраскана. Предвиждат се и наказания за нарушителите до 2 хиляди лв..

" Тази защита, която предвиждаме - ще защищити постройките от повторни надрасквания или ще улесни почистването, в случай че въпреки всичко има такива надрасквания ", разяснява Иво Пенев от Столичния инспекторат.

Столичани приветстват концепцията градът да придобие нова визия - без графити.

" Тези, които са красиви, може да останат, само че другите - всякакви драсканици, просто не върви на нашата просвета и образование ", акцентира столичанин.

Почистването на графитите ще стартира при започване на март.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР