Стокхолм. Нещо беше сбъркано с Пингвините“, постъпващите 1 и 2-годишни

...
Стокхолм. Нещо беше сбъркано с Пингвините“, постъпващите 1 и 2-годишни
Коментари Харесай

The New York Times: В държавните „джендър-неутрални“ детски градини в Швеция принуждават момченцата да готвят и танцуват, а момиченцата да крещят Не!

Стокхолм. Нещо беше сбъркано с „ Пингвините “, постъпващите 1 и 2-годишни дечица в детската градина в гористо предградие на Стокхолм, написа американското издание The New York Times. Момченцата викаха и се удряха, а момиченцата повдигаха плещи и плачеха, с цел да бъдат вдигнати от родителите си. С други думи, дечицата се бяха разделили съгласно обичайните полови линии. А тук това не е добре признато.
Преподавателите незабавно изхвърлиха от стаята всички детски колички и куклички. Те незабавно сложиха момчетата да дават отговор за детската кухня за игра и накараха девойките да се упражняват да крещят „ Не! “ След това взеха решение да стартират същинско следствие, поставяйки видео камери из цялата класна стая.
Науката може и към момента да е разграничена за това дали половите разлики се коренят в биологията или културата, само че държавно финансираните детски градини в Швеция вършат, каквото могат, с цел да ги деконструират. В националната тактика за предучилищно обучение се подрежда учителите да поемат ролята на обществени инженери и се изисква от тях да „ противодействат на обичайните полови функции и полови държания “.
В Швеция има указания за преподавателите да не се отзовават за своите подопечни дечица по сексуален симптом – вместо „ момчета и девойки “, те споделят „ другари “ или викат децата по име. Игрите са проведени по този начин, че да предотвратят разделянето на децата по полове. През 2012 година шведското държавно управление даже вкарва „ джендър-неутралното “ местоимение „ hen ”, което бързо е всмукано от шведската „ мейнстрийм “ просвета и сега се радва на необятна приложимост. Според лингвистите, това не се е случвало в никакъв случай в никоя друга страна.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР